RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliardkontrakter på Ekofisk utsettes

Den nye hotellplattformen som skal isntalleres på Ekofisk-feltet er nå utsatt.
Sist oppdatert:
Ifølge Offshore.no kan ikke operatøren på Ekofisk, ConocoPhillips, i dag si hvor lang utsettelsen for prosjektet og dermed byggekontrakten blir.

Den opprinnelige planen stipulerte en installasjon 2009/2010, men nå sier ConocoPhillips til Offshore.no at de tar en "time out" for prosjektet for å gjennomgå planene på nytt.

Ekofisk Hotell blir det tredje multimilliardprosjektet på norsk sokkel som utsettes i løpet av en måned. Også BPs prosjekter Valhall og Skarv utsettes/forsinkes.

Det har blitt arbeidet med konkrete planer for en ny hotellplattform siden 2001, men så langt har det foreløpig kun blitt tildelt mindre kontrakter for konseptstudier. Operatøren tar nå en pause fordi de planene som til nå har sett dagens lys ikke stilte kravet til modenhet, skriver Offshore.no.

Hotellet inngår i planene for Ekofisk Vekst som har vært under prosjektering siden 2001. Den gangen lød kostnadsrammen på 8 milliarder kroner for hele prosjektet, men operatøren regner nå med betydelige kostnadsøkninger.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere