RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mulig skattebombe på Spania-boliger

Sist oppdatert:
Tusenvis av nordmenn kan bli knyttet opp til skattefusk etter kjøp av ferieboliger i Spania. Nå samarbeider spanske og norske myndigheter
Det er Dagens Næringsliv som skriver dette.

Avisen melder om at tusenvis av nordmenn har forsøkt å lure spanske skattemyndigheter. Metoden som har vært benyttet har vært å oppgi fiktive lave priser ved kjøp og salg av ferieleiligheter. En sum har blitt oppgitt på kontrakten, mens én lavere sum er oppgitt på skjøtet som skal tinglyses.

- Vi intensiverer jakten på utbytte av slikt skattebedrageri, blant annet ved hjelp av norske skattemyndigheter og banker, sier Lopez Feito i det spanske finansdepartementet til Dagens Næringsliv.

Det norske finansdepartementet bekrefter at de vil gi ut opplysninger til spanske myndigheter ved forespørsel.

Svindel ved hjelp av toprissystemet skal være eldgammelt i Spania. Spanske myndigheter jobber nå med å sette en stopper for dette systemet. Den offisielle kjøpesummen brukes nemlig til å beregne skatt, som normalt utgjør 35 prosent av salgssummen.

Skatteavtalen med Norge gjør at det blir enklere for spanske myndigheter å sjekke svindelen. Man benytter retten til å se på transaksjoner som har gått mellom partene.

Ifølge Feito er det nordmenn som har kjøpt ferieleiligheter for flere år siden som sitter på den største skattebomben.

- Prisen de kjøpte ferieboligen for fremstår gjerne som svært lav i våre registre, sier Feito.

Norske eiendomsmeglere, som formidler hus i Spania, sier til Dagens Næringsliv at de oppfordrer folk ikke til å delta i toprissystemet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere