RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(BA/Geir Jetmundsen)

Nå har de sultestreiket i ti dager

- Situasjonen blir gradvis verre for hver dag, sier kommuneoverlegen.

Kommuneoverlege Svein Rasmussen anser ikke situasjonen som pågår i Johanneskirken som medisinsk alvorlig per i dag. Samtidig sier han at kirkeasylantene gradvis vil bli dårligere og etter hvert alvorlig syk. I går besøkte han dem i kirken, skriver BA.no.

- Vi har tilsyn med dem omtrent hver dag. Situasjonen blir gradvis verre for hver dag de fortsetter sultestreiken, sier han.

Han forteller at de fleste mennesker kan overleve uten mat i en måned dersom de får i seg nok væske.

De fleste vil kunne klare seg greit uten mat i en uke såfremt de får i seg nok væske.

Etter to uker vil de bli preget av sult og slapphet og komplikasjoner kan begynne å melde seg.

Alvorlige komplikasjoner etter mange uker uten mat vil være forstyrrelser av saltinnholdet i blodet. Dette påvirker hjernefunksjonene, og kan i ytterste grad føre til hjertestans. Lang tid uten mat fører også til organsvikt i nyrer og lever, forteller han.

Kirkeasylantene har nå sultestreiket i 10 dager.

- Vi kan ikke tvinge dem til å spise. Men blir de dårligere med betydelig redusert allmenntilstand vil det være nødvendig med undersøkelser for å avklare om situasjonen begynner å bli farlig. Det vil da være behov for undersøkelser som ikke kan utføres i Johanneskirken. Vi vil da tilby dem videre undersøkelser ved legevakten, eventuelt ved behov, sykehusinnleggelse. Menighetsrådet vil da oppfatte disse asylantene som for dårlige til at de kan ta ansvaret for disse videre i kirken, sier kommuneoverlegen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere