RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mariusz Basiak (Norwegian)

Nektet å forlate fly - ville til Oslo

Sist oppdatert:
Morgenflyet onsdag ble kraftig forsinket på grunn av en vanskelig passasjer.

En flypassasjer på vei fra fra Bardufoss til Bodø nektet å forlate flyet da et Norwegian-fly mellomlandet på vei til Oslo. Det førte til kraftig forsinkelse, melder Avisa Nordland.

- Han hadde ombestemt seg på vei til Bodø, og ville heller fortsette direkte til Oslo. Men det ga han ikke beskjed om, og endret heller ikke billetten. I stedet satt han helt stille bakerst i flyet uten å gi seg til kjenne, tross flere oppfordringer fra besetningen. Dermed måtte det gjennomføres full billettkontroll av samtlige passasjerene i flyet, forteller en hoderystende Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.

Tre kvarter
Den standhaftige flypassasjeren med ønske om direkte Oslo-tur førte til at avgangen fra Bodø ble nesten tre kvarter forsinket, noe som skapte betydelig irritasjon blant resten av passasjerene. Flyet skulle etter planen gå fra Bodø 0730.

- Han nektet først å forlate flyet, og begrunnet dette ned at han hadde billett til Oslo med en senere Norwegian-avgang fra Bodø. Men til slutt fikk besetningen overtalt ham, og flyet kunne fortsette videre til Oslo - tre kvarter forsinket, sier Sandaker-Nielsen.

- Det er bare å beklage på det sterkeste at dette skjedde. Men sikkerhetsreglene er klare, fly kan ikke ta av før alle passasjerer er registrert og kontrollert. Det at denne passasjeren satt i flyet uten gyldig billett og uten å gi seg til kjenne førte til at antall passasjerer ikke stemte med det som skulle være om bord ved avgang, forklarer Sandaker-Nielsen.

Annet selskap
Om det blir satt i verk tiltak mot den gjenstridige passasjeren vet Sandaker-Nielsen foreløpig ikke. Vedkommende skulle imidlertid reise videre med Norwegian til Oslo senere på dagen. Det skjedde ikke.

- Han bestilte billett videre med et annet selskap, sier Sandaker-Nielsen litt underfundig, og understreker at Norwegian ikke har noe sterkt ønske å å frakte passasjerer med en slik innstilling som den mannen med billett fra Bardufoss utviste under onsdagens morgenflyging.

- Passasjerer som skaper problemer for en rekke andre passasjerer i form av forsinkelser og annet ubehag er ikke ønskelig, slår Sandaker-Nielsen fast overfor Avisa Nordland.

Har du en spesiell flyhistorie? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere