RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NETANYAHU: Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
NETANYAHU: Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Pool

Netanyahu: - Israel kjemper for livet

Sist oppdatert:
Statsminister Benjamin Netanyahu beordrer nye tiltak for å stanse angrep utført av palestinere. Israel utøver nå en kamp på livet for å overleve, sier han.

Jerusalem (NTB-AFP): – Israel kjemper for livet mot palestinsk terror, sier Netanyahu i en tale søndag.

Han opplyser at han beordrer nye, hardere tiltak etter at to israelere ble drept i Jerusalem lørdag.

– Disse tiltakene inkluderer blant annet å få fortgang i arbeidet med å rive ned terroristenes hjem, sa statsministeren i sin tale.

Netanyahu kom søndag hjem til Israel etter å ha vært på FN-møte i New York. Det første han gjorde var å kontakte statsråder og sikkerhetssjefer for å få på plass tiltak som skal «hindre terror og holde tilbake og straffe angripere». Folk som mistenkes for å ha utført angrep mot israelere skal kunne fengsles uten rettssak, sikkerhetstiltakene i Jerusalem og på Vestbredden skal forsterkes ytterligere, og folk som hisser opp til bråk ved al-Aqsa-moskeen, som ligger på det jødene kaller Tempelhøyden, skal ilegges rettslig påbud om å holde seg unna.

Tidligere søndag ila israelsk politi palestinere forbud mot å gå inn i Jerusalems gamleby i to dager. De eneste palestinerne som fortsatt kan bevege seg der, er de som har sine boliger inne i gamlebyen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere