RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Newsfact-gründer: - Vi ble for få

Sist oppdatert:
- Da to ansatte og en partner sluttet ble det for tøft, sier Newsfact-gründer Helge Wille Rekdal.

Som Propaganda skrev om torsdag ble Newsfact mot slutten av august slått konkurs.

Det tøffe markedet tok knekken på byrået. Egenkapitalen var tapt, men PR-byrået prøvde selv å rydde opp, blant annet ved hjelp av private innskudd og midler. De ansatte fikk dessuten beskjed om å forsøke å hente inn kunder og penger på egen hånd.

Etter hvert falt noen store kunder (som Yahoo!) ut av porteføljen.

- Vi stod på som gale for å få inn penger i selskapet. Jeg opplevde det som en vanskelig situasjon spesielt for de yngre ansatte. Da to ansatte og en partner sluttet, ble vi for få igjen til å klare dette videre. Vi ville ikke tøye strikken for langt, sier Rekdal.

Partneren var Marius Eriksen som i juni forlot byrået og gikk over til konkurrenten Cox. De to andre partnere som ble igjen ved siden av Rekdal, var Stig Jensen og Morten Wollmer.

- Jeg synes dette bare er trist, sier Rekdal til Propaganda.

- Vi prøvde å finne vår lille nisje ved å være små og hyggelige, i tillegg til ærlige og redelige. På 90-tallet fikk PR-bransjen mye kritikk for ikke å være åpne nok, mens vi aldri la skjul på hvem som for eksempel var våre kunder. Det ble likevel dessverre for tungt, sier han.

Rekdal håper å kunne videreføre kunderelasjonene og skal drive videre på egenhånd i samme bransje.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere