RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO ser et meget svakt år

Sist oppdatert:
NHOs sjeføkonom Tor Steig fastslår at 2003 blir et sort år. Veksten i Fastlands-BNP stopper opp, og sysselsettingen synker for første gang på 12 år. NHO er dystrere enn Norges Bank og Statistisk sentralbyr
Dette fremgår av NHOs halvårsrapport, som ble lagt frem i dag.

Det påpekes også at bedriftsinvesteringene fortsetter å falle fjerde året på rad.

- Høye strømpriser har redusert kjøpekraften til andre formål. Prisnedgang i byggemarkedet, frykten for virkningen av Irak-krigen og internasjonal stagnasjon øker usikkerheten i husholdningene og fører til sparing og mindre forbruk, heter det videre.

NHO tror ikke det blir vekst i fastlands-BNP i det hele tatt i 2003. Norges Bank venter en vekst på 1,25 prosent, mens Statistisk sentralbyrå tror på 0,7 prosent.

I sine anslag for privat konsum, prisvekst og rentenivå ligger NHO også i underkant av prognosene fra Norges Bank og SSB.

NHO tror imidlertid det lysner noe igjen i 2004.

Da ventes fastlands-BNP å øke med 2,5 prosent, samtidig som sysselsettingen øker med en kvart prosent, mot et fall på en halv prosent i 2003.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere