RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dyrevernalliansen utlover en dusør på 10.000 kroner for oppklarende tips etter at en druknet hund ble funnet bundet til en sementblokk i Moss søndag.
Dyrevernalliansen utlover en dusør på 10.000 kroner for oppklarende tips etter at en druknet hund ble funnet bundet til en sementblokk i Moss søndag. Foto: Maylén Annie Hanssen

NOAH anmelder flere for mishandling av dyr

Sist oppdatert:
Aldri tidligere har NOAH – for dyrs rettigheter anmeldt flere for dyremishandling enn i år.

Organisasjonen har hittil i år anmeldt nærmere 40 saker, men kun et fåtall blir etterforsket, og mindre av 20 prosent av anmeldelsene ender med dom, skriver Dagsavisen.

- Vi har fått seks henleggelser av sakene vi har anmeldt. Blant annet to saker med drepte katter, hvor gjerningsmannen var kjent i det ene tilfellet. Dumping av fugler i bur på vinteren er en av de andre sakene. Ingen er dømt hittil, men vi har fått beskjed om en dom for vanskjøtsel av sau i år, på en sak vi anmeldte i fjor, sier veterinær og leder i NOAH, Siri Martinsen.

Hun forteller at organisasjonen har fått vite om flere saker hvor dyr er blitt dumpet i sjøen for å drukne. I helgen fant forbipasserende en hund som var bundet fast til et stort betongrør og dumpet fra en bru i Moss. Eieren av hunden er funnet og saken etterforskes av politiet. (©NTB)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere