RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia innfrir på bunnlinjen (Ny2)

Sist oppdatert:
Nokia-sjefen Jorma Ollila (bildet) innfridde på bunnlinjen i fjerde kvartal. Omsetningen er imidlertid litt lavere enn ventet, og Nokia utelukker ikke omsetningsnedgang i inneværende kvartal
Oppdatert med flere momenter og markedsreaksjon. Korrigerer "ned" til "opp" i tredje avsnitt.

Nokia fikk et resultat etter skatt på 1.046 millioner euro i fjerde kvartal, en økning på 132 prosent fra samme kvartal ett år tidligere. Proformaresultat pr. aksje, altså korrigert for ekstraordinære forhold, økte fra 0,24 euro i fjerde kvartal 2001 til 0,26 euro i fjerde kvartal 2002.

Snittforventningen blant analytikerne var 0,24 euro pr. aksje.

Omsetningen i fjerde kvartal ble 8,84 milliarder euro, opp fra 8,79 milliarder samme kvartal ett år tidligere. Omsetningen er marginalt lavere enn analytikerne ventet.|

I desember guidet Nokia en omsetning i fjerde kvartal på 8,8-9,0 milliarder euro, og et proforma resultat pr. aksje på 0,23 til 0,25 euro.

Markedene reagerte blandet på tallene. Nokia-aksjen steg først på den gode bunnlinjen, men falt så tilbake, trolig på omsetningen og utsiktene for 2003.

Utsikter
I første kvartal ser Nokia fortsatt utfordrende markedsforhold.

For mobiltelefondvisjonen ventes en omsetningsvekst på 0 til 9 prosent i første kvartal, sammenlignet med samme kvartal ett år tidligere, og noe lavere for konsernet som helhet.

I klartekst betyr det at Nokia ikke utelukker at omsetningen i første kvartal blir lavere enn samme kvartal i fjor.

Omsetningsveksten ventes å bli bedre i andre kvartal enn i første.

Proforma resultat pr. aksje for første kvartal ventes å bli mellom 0,15 og 0,19 euro. Analytikeren har i snitt anslått 0,18 euro for første kvartal, ifølge SME Direkt.

Vekst i mobiltelefoner
Nokia ser en vekst på 10 prosent eller mer i markedet for mobiltelefoner i 2003, målt i antall, mens det ikke øynes særlig bedring i markedet for tele-infrastruktur, som selges gjennom Nokias Networks-divisjon.

Nokia anslår totaltmarkedet i 2002 til 405 millioner mobiltelefoner. Tidligere anslo selskapet 400 millioner enheter.

Det betyr at det var en vekst på rundt 5 prosent i 2002, ifølge Nokia.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere