RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea ønsker bedre forhold til USA

London (NTB-Reuters-AP): Myndighetene i Nord-Korea sier de ønsker å bedre forholdet til USA og på sikt fjerne alle atomvåpen på Den koreanske halvøya.

Det er en felles leder trykket i tre av Nord-Koreas statskontrollerte aviser som fremmer ønsket om et bedre forhold til USA.

- Den grunnleggende oppgaven når det gjelder fred og stabilitet på Den koreanske halvøya og i resten av Asia, er å avslutte det fiendtlige forholdet mellom Nord-Korea og USA, står det å lese i lederen.

Videre heter det at Nord-Koreas mål er varig fred og fjerning av alle atomvåpen fra halvøya ved hjelp av dialog og forhandlinger.

Det er tradisjon i Nord-Korea at landets tre viktigste aviser trykker en felles leder 1. nyttårsdag. Årets nyttårsbudskap kommer samtidig som USA forsøker å overtale landet til igjen å delta i internasjonale samtaler om det nordkoreanske atomprogrammet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere