RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea fastholder aksjetro

Sist oppdatert:
Flere av fondsforvaltningsselskapene har sluttet å anbefale overvekt av aksjer i porteføljene, men Per Egeland i Nordea har fortsatt tro på at aksjemarkedet vil stige
Nordea Fondene anbefalte overvekt av aksjer i sin februar-rapport, uten at det så langt har vært spesielt vellykket. Men forvaltningsselskapet fastholder en svak overvekt i aksjer totalt sett.

- Usikkerheten som følge av situasjonen i Irak fortsetter å dominere markedene. Det er fortsatt vårt syn at en relativt rask og vellykket løsning på denne konflikten, som er vårt hovedscenario, vil gi økte aksjekurser og økte markedsrenter, heter det i månedsrapporten for mars.

I tillegg vektes norske aksjer opp på bekostning av internasjonale aksjer.

- Betydelig mindreavkastning i norske aksjer over tid og utsikter til videre kronesvekkelse kan reversere den negative trenden i norske aksjer relativt til internasjonale aksjer. Vi ser derfor et større potensiale i norske aksjer den nærmeste tiden, heter det i rapporten.

Obligasjoner anbefales undervektet i porteføljen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere