RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea styrker porteføljen med Orkla

Sist oppdatert:
Meglerhuset Nordea Securities har valgt å ta Royal Caribbean Cruises ut av sin modellportefølje, mens Orkla tas inn som en stødig faktor i urolige tider
Etter disse endringene består Nordeas modellportefølje av Orkla, DnB, Norsk Hydro, Tomra og Sense.

Nordea har en ren kjøpsanbefaling på Orkla, som for de gjenværende selskapene i porteføljen. Når det gjelder Royal Caribbean Cruises, er anbefalingen kuttet til reduser.

- Vi tar Orkla inn i porteføljen ettersom vi ser aksjen som en god defensiv eksponering mot en trolig urolig verden. Orklas inntjening vil være relativt lite eksponert mot en potensiell uroligheter, ser man på dette i lys av en moderat prising på 9,8x 2003 EPS fremstår risk/reward som attraktiv relativt til de fleste aksjene på Oslo Børs, skriver meglerhuset i sin begrunnelsen for å ta inn Orkla.

Nordea tror på fortsatt vekst i den russiske ølvirksomheten og positive virkninger fra selskapets interne lønnsomhetstiltak.

- Vi velger å ta RCL ut av porteføljen da vi mener at aksjen rett og slett har for mange usikkerhetsmomenter rundt seg til å tilhøre en relativt spiss portefølje, skriver Nordea.

De peker blant annet på den høye gjelden som sammen med utsiktene til en mulig langvarig krig gir stor nedsiderisiko i aksjen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere