RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VERDENS BESTE: Mellom bakker og berg ut mot havet nord i Europa, ligger verdens beste land, i følge FN. Her representert ved Geirangerfjorden.
VERDENS BESTE: Mellom bakker og berg ut mot havet nord i Europa, ligger verdens beste land, i følge FN. Her representert ved Geirangerfjorden. Foto: Frithjof Fure (Visitnorway.com)

Norge er verdens beste land å bo i 12. år på rad

For 12. år på rad topper Norge FNs liste over verdens beste land å bo i.
Sist oppdatert:

Det her er knapt en nyhet. Norge topper FNs Human development Index (HDI). Dette har Norge gjort de siste 11. årene, og 2015 ble ikke annerledes.

Indeksen måler verdens land på flere indekser. Når det kommer til helse og velstand, er det ingen som slår dette lille kalde landet i nord.

Forventet livslengde ved fødsel er 81,6 år, og bruttonasjonalinntekt per innbygger er 64.992 dollar (568.037 kroner), skriver CNN.

Under offentliggjøringen av rapporten, sa leder for FNs utviklingsprogram, Helen Elizabeth Clark, at rapporten viser at det haster med å løse et av verdens største hindre for utvikling - å skaffe nok anstendig arbeid og levebrød for alle.

- Verdens jobbmarked endrer seg raskere enn før. Spørsmålet er hva som er den beste måten å agere for å sikre at mennesklig utvikling nyter godt av endringene, sa hun.

Norge kom altså på førsteplass, etterfulgt av Australia, Sveits og Danmark. Sverige kom på 14. plass.

Du kan se den fullstendige listen over land (xl-ark).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere