RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk produksjon siger snart forbi Sverige

Oslo (NTB): Sveriges bruttonasjonalprodukt (BNP) er nå bare 6 prosent større enn det norske. Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR mener vi kan gli forbi i løpet av året.

Dørum har utarbeidet rapporten som viser at Sveriges tradisjonelle økonomiske forsprang på Norge har krympet de siste årene.

Skulle Norges bruttonasjonalprodukt i år vokse seg større enn Sveriges, vil det være en aldri så liten sensasjon egentlig, mener Dørum.

- De er nesten dobbelt så mange som oss. Og det gir ikke direkte mening at to så like land ikke skal ha i nærheten av samme produksjon per innbygger. Vi jobber vanvittig lite, og produserer veldig mye, sier Dørum til DN.no.

Rapporten understreker at også uten olje- og energieffekten på norsk økonomi, så viser tallene at vi er «ekstremt mer effektive enn svenskene».

Dørum sier at dersom BNP utvikler seg likt i begge land, kan vi i løpet av året se at valutakursen faller til 79 norske kroner for 100 svenske. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere