RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Canada-tap tredoblet

Sist oppdatert:
Jan Reinås og Norske Skogs datterselskap, Norske Canada Ltd, fikk et tap i fjerde kvartal som var tre ganger så stort som året før
Det var lavere papirpriser som var årsaken til at selskapet økte tapet.

I fjerde kvartal fikk Norske Canada et tap på 37,3 millioner kanadiske dollar, 18 kanadiske cent. Dette tilsvarer et underskudd på 24,4 millioner amerikanske dollar. I samme kvartal året før var tapet på 12 millioner kanadiske dollar.

Salget til selskapet, som eies av Norske Skog, falt til 405,6 millioner kanadiske dollar i fjerde kvartal ned fra 412,8 millioner i samme periode året før.

Norske Canada skriver i meldingen at prisene falt så mye som 40 dollar pr. tonn fra tredje til fjerde kvartal.

- Selv om resultatene er skuffende, er de ingen overraskelse, gitt de fortsatt veldige dårlige markedsforholdene, og våre planlagte vedlikeholdsprosjekter, skriver adm. dirketør Russell Horner i Norske Canada i meldingen.

Horner peker videre på at det er tegn i markedet på at fundamentet er i bedring, men poltisk og økonomisk usikkerhet fortsetter å tåkelegge utsiktene på kort sikt.

Selskapet ser etterspørselen etter kvalitetspapir på samme nivå i 2003 som i 2002.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere