RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bragernes kirke i Drammen kommune. Illustrasjonsfoto.
Bragernes kirke i Drammen kommune. Illustrasjonsfoto. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Norske kirkeklokker skal ringe for Syria og Irak

Sist oppdatert:
Bispemøtet og Kirkerådet har sendt en anmodning til alle landets kirker om ringe med kirkeklokkene førstkommende søndag klokka 13 «i solidaritet med Syrias og Iraks lidende folk».

– Som en del av den verdensvide kirken oppfordrer vi til forbønn og klokkeringing i solidaritet med Syrias og Iraks lidende folk, sier preses Helga Haugland Byfuglien.

Oppfordringen er inspirert av aksjonen #BellsForAleppo, der kirker ringer med sine klokker for ofrene i Aleppo. Det hele startet sist uke i en kirke i Finland, og nå har over 450 kirker over hele verden deltatt, ifølge Kirkenes Verdensråd.

I en pressemelding minner også Kirkerådet om at det denne søndagen er NRKs TV-aksjon, som går til Røde Kors og blant annet deres arbeid for å skaffe mat, vann og medisiner til millioner av nødlidende mennesker i Syria.

– Ringingen med alle landets kirkeklokker vil også være med på å understreke betydningen av TV-aksjonen og engasjementet den skaper, sier direktør i Kirkerådet, Jens-Petter Johnsen.

Det er svært sjelden norske kirker bruker kirkeklokkene utenom gudstjenester og kirkelige handlinger, men Bispemøtet og Kirkerådet kan i spesielle situasjoner anmode om dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere