RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Skog skummer kraftmarkedet

Sist oppdatert:
Papirkonsernet Norske Skog og konsernsjef Jan Reinås har valgt å gjennomføre stans i papirproduksjonen ved de norske fabrikkene denne uken. Det frigjør kraft til salg i det åpne markedet
Ifølge Telemarksavisa så har Norske Skog Union i Skien en kraftpris på 17 øre i snitt, mens kraften i dag kan selges i det åpne markedet for mellom 50 og 60 øre pr. kilowatt time(kW). Ved full produksjon bruker fabrikken 80 000 kW i timen

Tillitsvalgt Magnus Straume ved Union i Skien sier tila visen at bedriften tjener rundt to millioner kroner på stansen og salget av strømmen. Han mener at konsernet skummer fløten av kraftmarkedet.

- Markedet er så dårlig nå at vi må ta alle produksjonsbegrensninger som vi kan ta nå i vinter. Og vi er i en situasjon hvor myndighetene oppfordrer industrien til å frigjøre kraft. Så den kraften som nå blir ledig, den selger vi. Men vi har ingen planer om å gjennomføre permitteringer, sier informasjonssjef Petter Haugan i Norske Skog til avisen.

Norske Skog har tre papirfabrikker i Norge, og i tillegg til at produksjonen ved Union er stanset i tre dager denne uken, så blir to produksjonslinjer ved fabrikken i Skogn i Nord-Trøndelag og en produksjonslinje ved fabrikken i Follum på Hønefoss stanset opp noen dager denne uken ifølge avisen.
Fabrikkdirektør på Union, Lars Løchen, sier til Telemarksavisen at de holder på å planlegge detaljerte «markedstilpasninger» for de neste fire månedene.

Informasjonssjef Petter Haugan i Norske Skog understreker at de ikke har stanset papirproduksjonen for å selge strøm.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere