RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Null straff for ulovlig bykjøring

Bergen (NTB): Bergen sentrum er stengt for halve bilparken fra fredag. Men overtredelser straffes ikke. Sanksjonsmidlene er klare først over helgen.

Den ekstremt dårlige og helsefarlige luften i Bergen de siste dagene har utløst regelen som sier at kun biler med siste siffer i registreringsnummeret som er partall kan kjøre inn i sentrum på datoer som er partall, og tilsvarende for siffer/datoer som er oddetall.

Byrådsleder Monica Mæland (H) sier politiet og Vegdirektoratet skal bistå kommunen med å utarbeide sanksjoner. Derfor kommer de først på plass mandag. Mæland er likevel ikke bekymret over faren for sniking.

- All erfaring tilsier at folk ønsker å være lovlydige, sier hun til Bergens Tidende.

Men folk er i villrede, og politiet ble torsdag nedringt av forvirrede bergensere.

- Det har vært veldig, veldig mange telefoner om dette. Det er nesten det eneste vi har svart på, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt. Mange har spurt om straffer, og mange har undret seg over om kommunen har lovhjemmel for tiltaket. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere