RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny jakt på ulv i Hedmark

Brumunddal (NTB): Fylkesmannen i Hedmark åpner for fellingstillatelse på den nye Galven-tispa etter at den tok 25 sauer og lam i Ringsaker.

Fellingstillatelsen gjelder i et avgrenset område og i en uke, skriver Nationen.

- Fellingsområdet er avgrenset til de deler av Ringsaker, Hamar og Løten kommuner som ligger nord for E6 og riksvei 25, samt i Åmot vest for Glomma, opplyser assisterende miljøverndirektør i Hedmark, Kristine Schneede.

Det er åpnet for å ta i bruk peileutstyr under jakten på den radiomerkede ulvetispa.

15.000 sauer er nettopp sluppet på beite i Ringsaker, og på hele Hedemarksåsen slippes det rundt 30.000 sauer på beite.

Storesøsteren til Galventispa 2 tok i fjor livet av trolig over 100 sauer og lam i nabokommunene til Ringsaker. Denne ble rett før påske fanget og flyttet inn i ulvesonen øst for Glomma.

Der er den så langt fredet av norske myndigheter på grunn av sitt finsk-russiske genmateriale, som vurderes som et verdifullt tilskudd til den skandinaviske ulvestammen.

Lillesøsteren, som i vår har vandret fra helt øst i Sverige, over Glomma og tatt tilhold i Ringsaker, er derimot jaget vilt den kommende uka. (©NTB) (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere