RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny korrupsjonsalarm ringer hos Statoil

Sist oppdatert:
Korrupsjonsalarmen skal ha gått hos Statoil igjen. Det skal være mistanke om korrupsjon ved salg av en eierandel i en stor oljeblokk i Nigeria
Ifølge Dagbladet har Statoil engasjert revisjonsfirmaet Ernst & Young for å granske pengeflyten fra selskapet i Nigeria. Det er mistanke om korrupsjon ved salg av en eierandel i en stor oljeblokk i Nigeria.

Undersøkelsene gjelder en kontrakt Statoil og BP gjorde med det nigerianske oljeselskapet Allied Energy om salg av en andel på til sammen 40 prosent av oljeblokken 210, kalt Oyo-1. Denne blokken skal ha blitt solgt til underpris, hevder kilder Dagbladet har vært i kontakt med.

Statoils og BPs stedlige representanter i Lagos skal en rekke ganger ha fått beskjed om å sende betydelige pengebeløp til en konto i skatteparadiset Caymanøyene, disponert av Allied Energy, skriver Dagbladet.

Informasjonssjef Kai Nielsen i Statoil bekrefter at revisjonsfirmaet Ernst & Young skal gjennomgå rundt blokk 210 i Nigeria. Det skal avdekkes hvor pengene fra salget av blokken ble sendt.

Dagbladet skriver videre at det på 1990-tallet satt en nigerianer i styret for Statoil Nigeria Ltd. i Lagos som gikk under navnet dr. Abebe. Han skal ha hatt nær tilknytning til daværende president Sani Abacha. Etter presidentens død i 1998 er det kommet fram at Abacha og hans familie skal ha hvitvasket nesten 30 milliarder kroner i sin regjeringstid.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere