RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ny regjering tatt i ed i Palestina

En ny palestinsk regjering ble torsdag tatt i ed av Palestinas president Mahmoud Abbas.

Ramallah (NTB-AFP): Regjeringen ble tatt i ed ved presidentens kontor i Ramallah.

Rami Hamdallah er statsminister i den nye regjeringen. Han overtar etter Salam Fayyad, som kunngjorde sin avgang i slutten av april.

Hamdallah har bakgrunn som rektor ved al-Najah-universitetet i Nablus på den okkuperte Vestbredden. Han har også ledet den palestinske valgkommisjonen og den palestinske børsen.

Den nye statsministeren har også fått en ny finansminister og to nye statssekretærer inn i regjeringen. Utover dette består regjeringen for det meste av samme folk som før.

Det er økonom Shukri Bishara som blir finansminister i den nye regjeringen.

Fayyads avgang kom i kjølvannet av en langvarig krangel med Abbas om nettopp finansministervervet.

Den nye regjeringen kommer på plass samtidig som samtaler er i gang mellom de rivaliserende bevegelsene Fatah og Hamas om dannelse av en palestinsk samlingsregjering.

Målet er å få en samlingsregjering på plass innen 14. august, og Hamdallah understreker at han kun vil være statsminister i en overgangsperiode.

- La oss være optimistiske og håpe at vi kan få en samlingsregjering 14. august. Jeg vil gjøre alt i min makt for å oppnå dette, sier han. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere