RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt elendig SAS-kvartal

Sist oppdatert:
Flyselskapet SAS leverte en bunnlinje som var like elendig som ventet i første kvartal. Selskapets toppsjef Jørgen Lindegaard endrer ikke forventningene til året
SAS fikk et første kvartalstal på 1,58 milliarder svenske kroner, mot minus 1,87 svenske kroner i fjor.

Ifølge estimatene fra SME Direkt hadde analytikerne i snitt ventet resultat før skatt på 1,55 milliarder svenske kroner i første kvartal.

Nettotapet til SAS var på helrøde 1,40 milliarder svenske kroner i første kvartal, mot minus 1,60 milliarder svenske kroner i fjor

Selskapets toppsjef Jørgen Lindegaard opplyser i kvartalsmeldingen at guidingen for året ikke er endret. Det betyr at SAS-ledelsen ser for seg fortsatt bedring i den økonomiske situasjonen og god vekst i gruppens totale trafikk for resten av 2004.

Omsetningen i kvartalet var på 12,57 milliarder svenske kroner, mot 13,71 millioner svenskr kroner. Analytikerne hadde ventet i snitt 12,8 milliarder svenske kroner i omsetningen i første kvartal.

SAS opplyser i kvartalsrapporten av yield-utviklingen, nettoinntjening pr. passasjerkilometer, var meget svak i januar og februar. Mars viste imidlertid en stabilisering av yielden. Dette stemmer for øvrig godt overens med utviklingen hos SAS-konkurrent Norwegian i første kvartal.

Lindegaard & Co skriver videre i kvartalsrapporten at passasjervolumet siden begynnelsen av året har utviklet seg litt bedre enn ventet, men at en underliggende yielden for hele 2004 er ventet å bli 9-10 prosent lavere enn i 2003.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere