RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OAS: Honduras må la Zelaya komme hjem

Lima (NTB-Reuters): Honduras må la den styrtede presidenten Manuel Zelaya få komme hjem før landet blir gjenopptatt i OAS, sier organisasjonens president José Manuel Insulza.

Organisasjonen av amerikanske stater suspenderte Honduras i fjor etter kuppet mot Zelaya. I dag for han i Den dominikanske republikk og risikerer å bli stilt for retten for korrupsjon om han vender hjem.

- Jeg ser gjerne at Honduras blir med i OAS igjen. Men jeg tror måten man kan gå videre med denne saken, er ved å la Manuel Zelaya få vende hjem, sa Insulza foran OAS' årlige toppmøte i Lima neste uke.

USA sa i forrige måned at det var på tide å slippe Honduras inn i varmen igjen, men de fleste landene i Sør-Amerika er fortsatt imot.

Det nye regimet til Porfirio Lobo er i dag anerkjent av USA, EU og de fleste av landene i Mellom-Amerika, men Brasil, Venezuela og de fleste landene i Sør-Amerika nekter å anerkjenne ham som legitim president.

Brasil har ikke utelukket å anerkjenne regimet, men vil bare gjøre det som ledd i en felles latinamerikansk linje. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere