RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama bekrefter sin støtte til Zelaya

Guadalajara (NTB-DPA-Reuters): USAs president Barack Obama gjentok mandag sin støtte til Honduras' avsatte president Manuel Zelaya.

Samtidig avviste han kritikken til dem som mener at USA gjør for lite for å gjeninnsette Zelaya, blant dem Venezuelas president Hugo Chávez, og kalte dem hyklerske.

- De som sier at USA ikke har intervenert nok i Honduras, er de samme som sier at vi alltid har intervenert og at yankeene må komme seg ut av Latin-Amerika. Man kan ikke få i pose og sekk, sa Obama på en pressekonferanse etter NAFTA-toppmøtet i Mexico.

Chávez har sagt at USA bare trenger å knytte neven for å kaste ut regimet som ble innsatt da Zelaya ble styrtet i juni.

Obama gjorde det helt klart at USA mener at avsettelsen av Zelaya var ulovlig, at det dreide seg om et kupp og at han må gjeninnsettes.

- President Zelaya er fortsatt den demokratisk valgte presidenten. For det honduranske folkets skyld må den demokratiske og konstitusjonelle orden gjenopprettes, sa han. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere