RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama har redusert misnøyen i USA

Washington (NTB-AFP): Antallet misfornøyde amerikanere har falt siden Barack Obama overtok som president, viser en fersk meningsmåling.

21 prosent av de spurte sier nå at de er fornøyde med utviklingen i USA, viser målingen som er utført av Gallup.

Selv om tallet er lavt, er det tre ganger så høyt som i oktober da George W. Bush fortsatt var president og bare 7 prosent av fornøyde.

Da Barack Obama flyttet inn i Det hvite hus, var 14 prosent fornøyde med tingenes tilstand i USA.

Økningen i antallet fornøyde kommer selv om de økonomiske indikatorene er minst like dystre som tidligere, konstaterer analytikeren Jeffrey Jones i Gallup.

Endringen i folks syn på utviklingen skyldes derfor trolig at Obama de siste ukene har satt søkelyset på, og lovet å løse de store problemene landet står overfor, og at han har lansert store tiltakspakker.

Sist pessimismen virkelig rådet i USA, var da prisene steg og det var mangel på bensin under president Jimmy Carter i 1979.

Den gang var bare 12 prosent fornøyde med utviklingen, og det tok to år og et presidentvalg der Ronald Reagan gikk seirende ut før misnøyen igjen var snudd til optimisme. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere