RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell dobler på driften

Sist oppdatert:
Skjemikalietankrederiet Odfjell seiler nå med en sterk medvind, og forventer at den positive utviklingen i kjmeikalietankmarkedet kan fortsette i flere år fremover
Odfjell kan vise til en kraftig forbedring i første kvartal, og doblet driftsresultatet sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet hadde driftsinntekter på 246 millioner dollar som ga et driftsresultat på 38 millioner dollar.

Tilsammenligning hadde rederiet driftsinntekter på 219 millioner i første kvartal 2003, og et driftsresultat på 19 millioner dollar. Resultat før skatt ble på 37 millioner dollar i årets tre første måneder mot 20 millioner i fjor.

Forbedringen stammer i hovedsak fra rederiets skipsflåte, men også de andre segmentet viste positiv eller stabil utvikling.

Ser langsiktig oppgang

Odfjells timecharterinntjening økte med 9 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, og rederiet forventer at den positive trenden i rater og volumer registrert i slutten av 2003 vil fortsette.

- Vi tror en slik trend vil fortsette de nærmeste årene, og lenger siden nye skip blir stadig dyrere og leveringstidene har blitt stadig lenger, skriver Odfjell i en kommentar.

Rederiet forventer at driftsresultatet i 2004 vil bli bedre enn i fjor.

Når det gjelder det ulovlige prissamarbeidet i kjemikalietankfarten så har Odfjell intet nytt å rapportere.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere