RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen kan nå USAs atlanterhavskyst

Washington (NTB-AFP): Oljen fra utslippet i Mexicogolfen kan nå fram til USAs atlanterhavskyst i løpet av noen måneder.

Datasimuleringer gjort av National Center for Atmospheric Research i USA viser at havstrømmene kan frakte oljen ut av Mexicogolfen, ut i Atlanterhavet og opp østkysten av USA.

NCAR-forskeren Synte Peacock sier at mange har spurt om oljen kommer til å nå fram til Florida, men Peacock sier at det er sannsynlig at oljen når langt lenger, og at det fortsatt ikke er mulig å ha oversikt over konsekvensene.

Simuleringene viser at når oljen kommer inn i den såkalte loopen, havstrømmen som går rundt i Mexicogolfen og videre ut i Golfstrømmen og rundt sørspissen av Florida., vil det bare ta uker før strendene langs Floridas østkyst blir rammet.

Derfra vil den spre seg nordover til Cape Hatteras i North Carolina og så østover ut i Atlanterhavet.

Allerede er oljen bare få kilometer fra strendene ved Pensacola i den vestlige delen av Florida. Ifølge guvernør Charlie Crist er det ventet at strendene blir tilgriset i løpet av de neste par dagene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere