RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen senker dollaren

Sist oppdatert:
Dollaren har falt kraftig mot både norske kroner og euro i dag på grunn av oljeprisen
Dollarkursen ser ut til å gjøre en gjentagelse av utvikling man så i forbindelse med at oljeprisen toppet seg rundt 19. august i sommer.

De siste dagene har oljeprisen igjen steget kraftig og ligger nå kun en dollar unna toppen fra 19. august, etter å ha passert 48 dollar fatet i New York i går. Dette har skapt nye store bekymringer på Wall Street og internasjonalt i forhold til den amerikanske økonomien, som er meget oljeavhengig.

De amerikanske børsene falt også kraftig i går på grunn av oljepris og -lagerutviklingen. Dersom oljeprisen vedvarer på dagens nivået kan dette medføre at sentralbanken vil måtte forsinke neste økning i styringsrenten, noe som legger et press på dollaren i det er ventet renteøkning i Europa.

Dollarkursen har så langt i dag falt 5 øre mot den norske kronen og handles på 6,77 kroner nå tidlig torsdag ettermiddag. Kronen er i tillegg styrket av oljeprisen i likhet med det norske aksjemarkedet.

Kronen er også svakt styrket mot euroen så langt i dag. En euro koster nå 8,34 kroner og er ned drøye 3 øre.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere