RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljestreiken over i Nigeria

Sist oppdatert:
Streiken blant funksjonærene i oljeselskapet Shells virksomheter i Nigeria er avsluttet etter forhandlinger i går
Streiken blant medlemmene i funksjonærfagforeningen Pengassan har pågått siden 27- august, uten å foreløpig få de store konsekvensene.

Partene har vært i forhandlinger frem til disse brøt sammen for en uke siden. Samtalene ble tatt opp igjen tirsdag, og partene har nå lykkes å finne en foreløpig løsning på konflikten, som på lengre sikt kunne fått følger for Shells oljeproduksjon i Nigeria.

Shell produserer omkring halvparten av Nigerias dagsproduksjon på 2 millioner fat pr. dag. Oljeselskapet har drøyt 100.000 fat pr. dag som fortsatt ikke har kommet i produksjon siden den etniske uroen i april, og styreiken har forsinket dette arbeidet.

Det skal ifølge Dow Jones Newswire, være press fra statsoljeselskapet Nigerian Petroleum Co. som har fått partene til enighet. Samtalene om Pengassans krav skal gjenopptas 30- september.

Det er pensjonsprogrammer, økende bruk av innvandrer i oljeproduksjon og Shell regionalisering av driften som er bakgrunnen for konflikten. Pengassan kjørte lockout for andre ansatte ved hovedkontorene i Lagos, Warri og Port Harcourt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere