RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppjusterer DnB NOR

Sist oppdatert:
Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's oppjusterer utsiktene for DnB NOR og Svein Aaser. Byrået ser det statlige eierskapet i DnB NOR som en fordel
Utsiktene oppjusteres fra stabile til positive, fremgår det av en melding fra Standard & Poor's. Dette innebærer at det peker i retning av en mulig oppgradering av bankens rating.

Det vises til at banken får en økende dominans i Norge og en sterk posisjon i alle markedssegmenter.

Fusjonen vil også førte til større bredde og diversifisering i engasjementene.

Ratingbyrået ser også statens rolle i DnB NOR som en styrke, og viser blant annet til myndighetenes villighet til å skape rom for fusjonen gjennom juridiske endringer samt det uttalte målet om å beholde en stor norsk finansaktør.

Samtidig ser man faren for politiske føringer på driften.

Dette kommer som en del av en større gjennomgang av skandinaviske banker, som generelt er positiv.

- Tross lav vekst og en situasjon med lave renter, nyter de nordiske bankene godt av stabile makroøkonomiske situasjoner, og regionens større banker er i stand til å opprettholde relativt sunn kvalitet på eiendelene og lønnsomhet. Kapitaldekningen til de større nordiske bankene er også tilstrekkelig, sier kredittanalytiker Per Törnqvist i Standard & Poor's.

En oppgradering av DnB NOR kan komme av en vellykket integrasjon og tegn til at man gjør fremskritt i å ta ut synergier, opplyser Standard & Poor's.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere