RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimistiske investorer

Sist oppdatert:
Norske proff-investorer er optimistiske både når det gjelder børsutviklingen og konjunkturene. De ønsker å øke sin aksjevekting, fremgår det av en fersk undersøkelse
Det er Gjensidige NOR Equities regelmessige undersøkelse Investor Konsensus som viser dette i den siste runden for september/oktober.

Hovedkonklusjonen er at investorene i Norge er optimistiske med hensyn til utviklingen i konjunkturene, både i Norge og internasjonalt.

Alle deltagerne, som er toneangivende, profesjonelle investorer i Norge, tror på sterkere BNP-vekst i USA, og 93 prosent tror på bedring i Norge. I mars ventet 58 prosent en forverring i Norge.

Deltagerne tror på 11 prosent avkastning fra det amerikanske aksjemarkedet de neste 12 månedene og 13,8 prosent for Norge.

I snitt venter de at selskapenes inntjening vil øke med 13,6 prosent i Norge og 13,2 prosent for selskapene i S&P 500-indeksen.

Det har vært sterkest bedring i utsiktene for økonomisk vekst, børs og inntjeningsutsikter for Norge gjennom året i år, men også for USA har det vært en positiv trend.

- Denne forskjellen (sammen med fall i det norske rentenivået) kan delvis forklare den sterke utviklingen på Oslo Børs sammenliknet med S&P 500 så langt i år, skriver Gjensidige NOR Equities.

Et stort flertall vil øke eksponeringen i aksjer fremover.

- En hypotese om at kursoppgangen har vært drevet av mangel på selgere vil således kunne bli videreført av sterkere etterspørselsvekst og større volum, hvilket er et sterkere sunnhetsegn for utviklingen i aksjemarkedet, heter det.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere