RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs ser labert 2003

Sist oppdatert:
Oslo Børs Holding leverte litt bedret resultat i fjerde kvartal, men omsetningen falt. Børsdirektør Sven Arild Andersen (bildet) jubler ikke over utsiktene for 2003
Oslo Børs Holding fikk et resultat før skatt på 12,5 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 11,5 millioner samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte fra 8,3 til 10,7 millioner. Driftsinntektene falt fra 57,5 til 54,7 millioner.

Det er spesielt salg av markedsdata til informasjonsdistributører som har falt. Handelsaktiviteten har derimot stabilisert seg.

- Oslo Børs er fortsatt preget av den globale nedgangen i verdipapirmarkedene. Utviklingen i hovedindeks og handelsaktivitet har imidlertid vært positiv i fjerde kvartal, heter det i kvartalsrapporten.

- Også i 2003 er det knyttet usikkerhet til aktivitetsnivået på Oslo Børs´ markedsplasser. Dette gjelder i særlig grad salg av markedsdata til informasjonsdistributører, men også handelsaktiviteten og antall noterte aksjeselskaper. Det har vært nedgang på alle nevnte områder i 2002. Selskapet er forberedt på at de underliggende volumer kan bli lavere i 2003 enn for 2002 som helhet, heter det i rapporten.

Børsen regner imidlertid med å motvirke dette med kostnadskutt og prisjusteringer, og regner med et resultat for 2003 som er på linje med hva som er oppnådd i 2002.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere