RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Oslo kommune brøt lønnsforhandlingene

Sist oppdatert:
Nå må partene møte hos riksmeklingsmannen.

Partene i lønnsforhandlingen i Oslo kommune ble ikke enige lørdag. Dermed ble forhandlingene brutt.

- Vi beklager at Oslo kommune selv brøt forhandlingene med arbeidstakersiden, og konstaterer dette faktum med undring, fastslår forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune, Jan Olav Birkenhagen i en pressemelding.

Nå må partene møte hos riksmeklingsmannen.

Les også: Så mye bør du opp i lønn

- Oslo kommune har i årets lønnsforhandlinger ikke tatt den sterke konkurransen om arbeidstakere med akademisk utdannelse alvorlig, sier Birkenhagen.

Og legger til:

- Oslo kommune fravek allerede i sitt første tilbud prinsippet om mest mulig lokal lønnsdannelse. I tillegg var ikke kommunen villig til å legge økonomi i oppgjøret tilsvarende det i kommunesektoren for øvrig og i staten. Dette er to viktige elementer i kampen om akademisk arbeidskraft, fremholder Birkenhagen.

Lønnsoppgjøret startet onsdag. Det er organisasjonene YS K-Oslo, Unio Oslo, Akademikerne, og Kommuneansattes Hovedsammenslutning KAH - LO-forbundene i Oslo kommune som er reprensentert i lønnsoppgjøret.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere