RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P4 må ut med 7,5 mill. i moms

Sist oppdatert:
P4 tapte momssaken mot staten. Radiokanalen må nå ut med 7,5 millioner kroner
I en melding fra P4 heter det at Høyesterett har opprettholdt lagmannsrettens dom i saken om merverdiavgift på premier som P4s annonsører deler ut til lytterne.

Dommen innebærer at slike premier ikke er å anse som uttak fra annonsørens lager til utdeling i reklameøyemed, men som en del av oppgjøret for en reklametjeneste (som regel et sponsorat) som P4 selger til annonsøren.

Dette skal det betales moms for, slår Høyesterett fast.

- P4 ønsker å innlede et samarbeid med Oppland Fylkesskattekontor for å finne frem til en avgiftsmessig løsning for P4s premieaktiviteter fra tidpunktet for det opprinnelige bokettersynet (1996) og frem til i dag, samt enes om hvordan P4s fremtidige premiehåndtering skal foregå i praksis for å være i tråd med domspremissene, skriver radiokanalen i en melding.

Ved årsskiftet hadde P4 avsatt 7,5 millioner kroner i regnskapet til å dekke eventuell etterberegning av avgift og renter på dette. P4 vil revurdere sin policy mhp bruk av premier for å begrense de fremtidige kostnadseffektene av domsslutningen, opplyser selskapet.

Dommen vil trolig få konsekvenser for en rekke andre aktører (bl.a. radio- og TV-stasjoner) som tilrettelegger en arena der premier utdeles på vegne av en samarbeidspartner, og går på tvers av den praksis som er blitt fulgt i mediebransjen i en årrekke.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere