RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Palestinerne trekker støtten til Gaza-rapport

New York (NTB-AP): Palestinerne har trukket støtten til Goldstone-rapporten, som anklager både Hamas og Israel for krigsforbrytelser i forbindelser med Gaza-krigen i januar.

Palestinerne vil ikke lenger arbeide for å fremme rapporten for FNs menneskerettsråd etter sterkt press fra USA, som mener at rapporten er et hinder for forsøket på å få i gang en fredsprosess i Midtøsten.

- Palestinerne har innsett at det ikke var i deres interesse å gå videre med dette, sier en amerikansk tjenestemann.

Amerikanerne har fryktet at en godkjennelse av rapporten i Menneskerettsrådet vil føre til at FNS sikkerhetsråd vil måtte ta stilling til den, slik det også tas til orde for i rapporten.

Granskingen ble ledet av den respekterte sørafrikanske juristen Richard Goldstone og støttet av FN, og resultatet ble lagt fram i en rapport i september. Både Israel og Hamas blir beskyldt for krigsforbrytelser i rapporten.

Israel har gått kraftig ut mot rapporten siden den ble offentliggjort, og statsminister Benjamin Netanyahu sa i et regjeringsmøte torsdag at den vil vi fredsprosessen et skudd for baugen ved å nekte Israel retten til selvforsvar. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere