RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Belgiske spesialstyrker ved en leilighet i Belgia.
Belgiske spesialstyrker ved en leilighet i Belgia. Foto: Yves Herman (Reuters / NTB Scanpix)

Paris-terroren: Fant bombeingredienser hjemme hos pågrepne i Belgia

Sist oppdatert:
Belgisk politi fant bombeingredienser hjemme hos de to mennene som er pågrepet i Brussel i forbindelse med terrorangrepene i Paris, ifølge avisa La Libre.

De to mennene, Hamza Attou og Mohamed Amri, skal ifølge avisa ha innrømmet å ha kjørt den etterlyste Salah Abdeslam fra Paris til Brussel. De skal ha hentet Abdeslam ved Barbès i Paris i 5-tiden natt til lørdag.

De to nekter for å ha hatt noen annen rolle i forbindelse med angrepene, og hevder at de ikke visste at Salah hadde deltatt i angrepene.

– Taxi

– Vi har ikke gjort noe annet enn å kjøre taxi, skal de ha forklart i avhør.

Politiet skal imidlertid ha funnet ammoniumnitrat hjemme hos de to. Ammoniumnitrat brukes i kunstgjødsel, men kan også brukes til å lage bomber. De to mennene har forklart at de hadde kjemikaliet for å gjødsle i hagen.

Hjemme hos Attou ble det også funnet ammunisjon, blant annet av samme kaliber som brukes i kalasjnikover – samme type gevær som ble brukt under angrepene i Paris.

Stanset på grensen

Ifølge avisa var det Amri som kjørte bilen, en Volkswagen Golf, fra Paris til Brussel i morgentimene lørdag. Det er denne bilen som ble stanset av franske grensevakter, som sjekket papirene til de tre i bilen, men som ennå ikke hadde fått signalement på Abdeslam.

– Vi snakket ikke mye sammen under turen. Han var litt stresset, skal de to ha forklart i avhør.

De to mennenes forsvarere ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere