RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alessandra Tarantino (Ap)

Paven ba for fred i Midtøsten

Sist oppdatert:
Paven ber kristne i Midtøsten bidra med sitt for å skape fred og forsoning.

Beirut (NTB-Reuters): Kristne i Midtøsten må gjøre det til sin oppgave å spre et fredsbudskap i regionen, mener pave Benedikt.

- I en verden hvor volden konstant etterlater seg grufulle spor av død og ødeleggelse, er det pressende nødvendig å tjene rettferdighetens og fredens sak, sa pave Benedikt da han holdt gudstjeneste i Beirut søndag.

Hele 350.000 mennesker hadde samlet seg for å lytte til paven, som holdt sin preken under åpen himmel ved vannkanten i den libanesiske hovedstaden.

- Jeg ber spesielt til Herren om at han vil gi denne regionen i Midtøsten tjenere for fred og forsoning, slik at alle folk kan leve i fred og med verdighet, sa paven.

I forbindelse med besøket i Libanon har pave Benedikt også bedt innstendig om en stans i innførselen av våpen til de stridende partene i Syria.

Ifølge syriske aktivister er mer enn 27.000 mennesker drept i borgerkrigen i Syria. Tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere