RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PGS satser igjen på oljeleting

Sist oppdatert:
Petroleum Geo-services ser igjen muligheter i å utvikle et mindre oljeselskap og kjøper seg inn i britiske Genesis Petroleum Plc.
PGS hadde suksess med oljeselskapssatsningen Pertra på norsk sokkel, og nå ønsker de å gjøre noe av det samme på britisk sokkel. PGS melder tirsdag at de har kjøpt 24,36 prosent av aksjene i det lille britiske oljeselskapet Genesis Petroleum Plc.

Det har blitt gjort gjennom en emisjon i Gensis, hvor PGS har plukket opp 25 millioner aksjer til 20 pence per aksje. PGS har dermed brukt rett under 60 millioner kroner på å skaffe seg eierandelen.

Som med Petra er begrunnelsen at selskapet ønsker å utnytte egne ressurser, denne gangen i form av selskapets enorme seismikkbibliotek. Det er også en utvidelse av det allerede pågående samarbeidet med Genssis.

PGS og Genesis etablerte i fjor et felleseid selskap, Genesis Petroleum Europe, som nylig ble tildelt en lisens på britisk sokkel og som har blitt forhåndsgodkjent som lisenseier på norsk sokkel.

- Den direkte investeringen på 5 millioner britiske pund i morselskapet Genesis Petroleum Plc er en del av PGS strategi for mer aktiv forvaltning selskapets investeringsavtaler for å ytterligere profittere på verdens største seismikkbibliotek, skriver PGS i en melding.

Genesis er notert på AIM-listen i London.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere