RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet tror 17-åring klatret over gjerdet på Torp, for så ha klatret opp i hjulbrønnen til et KLM-fly, der han senere døde.
Politiet tror 17-åring klatret over gjerdet på Torp, for så ha klatret opp i hjulbrønnen til et KLM-fly, der han senere døde. Foto: Peder Gjersøe

Politiet: 17-åringen klatret over gjerdet på Torp

Sist oppdatert:
Omkom i hulbrønn.

17-åringen som ble funnet død i hjulbrønnen på et KLM-fly fra Torp flyplass forrige uke, kom seg inn på flyplassen ved å klatre over gjerdet, tror politiet.

Tirsdag gikk politiet gjennom overvåkingsvideoer fra Torp for å prøve å få svar på hvordan gutten klarte å komme seg inn og skjule seg i flyets hjulbrønn, skriver VG.

– Han har trolig klatret over gjerdet, for det er ikke funnet noen skader eller hull i gjerdet rundt flyplassen. Vi ønsker å kartlegge bevegelsene og om det er ham vi ser på videoen rundt flyet, sier etterforskningsleder Merete Torp Nilsen ved Sandefjord politistasjon. En person er sett i nærheten av flyet på en overvåkingsvideo rundt klokken 3 natt til forrige torsdag.

17-åringen ble meldt savnet onsdag. Han ble funnet død da flyet ankom Amsterdam torsdag formiddag.

Torp 20140605. Torp flyplass. En person ble torsdag funnet død i landingsunderstellet på et KLM-fly som fløy fra Torp til Schiphol i Amsterdam, Personen er trolig en savnet 17-åring fra Larvik. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix


Luftfartstilsynet sier det ikke skulle vært mulig å komme seg inn til de parkerte flyene, og flyplassdirektør Gisle Skansen sier gutten ville blitt oppdaget dersom han befant seg i hjulbrønnen i den manuelle sjekken som skal gjøres før avgang.

Å gjemme seg i hjulbrønnen er en kjent metode som benyttes av blindpassasjerer for å snike seg med fly. En sjelden gang lykkes det, men ofte ender det i døden, enten på grunn av kulde eller oksygenmangel. (©NTB)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere