RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Politiet klarer ikke å oppklare nok kriminalsaker

Sist oppdatert:
Sju av ti politidistrikter her i landet klarer ikke å oppnå egne mål for oppklaring av forbrytelser, ifølge en tilsynsrapport som Politidirektoratet har sendt til Stortinget.

Justisminister Knut Storberget (Ap) skrøt før stortingsvalget i fjor av regjeringens innsats for å bekjempe kriminalitet. Men ifølge tilsynsrapporten «Etatsledelse og tilsyn i 2009» har politiet slett ikke vært i stand til å oppnå sine egne mål for å bekjempe kriminalitet.

Sju av ti politidistrikter klarte i fjor ikke å nå målet for oppklaring av forbrytelser. Blant distriktene er Oslo, Romerike, Søndre Buskerud og Sør-Trøndelag.

I fem av ti distrikter var saksbehandlingstiden for lang. Politiets mål er å behandle saker i løpet av tre måneder. Halvparten av distriktene brukte mer tid enn dette.

Seks av ti distrikter hadde for mange saker som ikke var ferdigbehandlet. Ved nyttår lå det 104.000 saker i kø rundt omkring i landet.

Storberget har overfor Aftenposten ikke hatt tid til å kommentere saken. Han henviser til politidirektør Ingelin Killengreen. Men heller ikke hun vil kommentere tallene, og henviser til sine egne uttalelser i januar da hun sa at «resultatene i straffesaksbehandlingen er dårligere enn forventet, og det bekymrer oss».

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere