RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Åsheim (Nordlys)

Politiet oppfordrer til evakuering

Stenger skoler - og kommer med en sterk henstilling til 59 beboere.
Sist oppdatert:

(NORDLYS): Karlsøy kommune holder Vannvåg skole stengt inntil videre, etter anbefaling fra Troms politidistrikt. Politiet og kommunen henstiller også til beboere innenfor skredfaresonen i Vannvåg om å evakuere, skriver politiet i en pressemelding.

Også Arnøyhamn skole holdes fortsatt stengt inntil videre, etter politiets anbefaling. Politiet har fått faglige uttalelser fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) som har vurdert skredfaren i Vannvåg i Karlsøy kommune og Arnøyhamn i Skjervøy kommune.

Sterk henstilling
Når det gjelder bebyggelsen i Vannvåg har politiet ikke besluttet tvungen evakuering, men fordi NGI heller ikke kan garantere for sikkerheten har politi og kommune kommet med en sterk henstilling til beboerne om å evakuere.

Det er totalt 23 boliger med 59 beboere innenfor skredfaresonen i Vannvåg. Bebyggelsen nærmest fjellsiden anses som mest utsatt. Kommunen bistår de som ikke har noe sted å flytte til.

Helikopterbefaring
NGIs uttalelser bygger blant annet på lokale snøplatemålinger, fotografier, værprognoser og kart med skredfaresoner. NGI skal etter planen også foreta helikopterbefaring i de aktuelle områdene i morgen, onsdag.

NGIs arbeid gjøres gjennom overvåkingsprogrammet Nordnorsk skredovervåking. Programmet fokuserer på naturlig utløste skred mot utpekte bygder i Nordland, Troms og Finnmark, og finansieres av berørte kommuner.

Les flere saker hos Nordlys.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere