RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerrabatt på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Konsernsjef Jan Reinås i Norske Skog går til frontalangrep på norske politikeres innblanding i næringslivet, og mener norske aksjer prises med en rabatt på minst 30 prosent på grunn av politikerne
– Rabatten på Oslo Børs er i hvert fall er 30 prosent, og det er mye, sier Reinås til Dagens Næringsliv.

– Hafslund-saken er tragisk. Det er nok et eksempel på hvordan staten blander seg inn i kommersielle, forretningsmessige forhold med statlige penger og skaper usikkerhet hos utenlandske investorer omkring statens adferd. Det gjør at mange kvier seg fra å gå inn og investere. Det spiller ingen rolle om Hafslund er finsk, så lenge selskapet gjør det bra, sier Reinås.

– Av-og-på-holdningen fra politikerne når det gjelder å bruke statlige penger, gjør at utenlandske investorer blir veldig redde for å putte penger i norske selskaper. Norske politikere blander seg inn i næringslivet og legger betydelig usikkerhet og hindringer inn i fri omsetning av selskaper og aksjeposter. Utenlandske investorer vet aldri når det blir intervenert fra staten, sier Reinås, som mener staten burde selge seg ned i norske selskaper for å bedre likviditeten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere