RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

QFR: Q-free melder om Italia-gjennombrudd

Sist oppdatert:
Køfriselskapet Q-free melder om gjennombrudd i det italienske markedet. Sjekk her
Q-Free ASA melder om en rammeordre fra minimum 20.000 opp til 400.000 brikker fra en italiensk bomveioperatør. Samtidig skal selskapet levere
veikantutstyr og programvare for å integrere utstyret i operatørens eksisterende system.

Det nasjonale italienske systemet, som er Europas største med 4 millioner brukere av brikker, er basert på en nasjonal standard ulik den europeiske mens Q-Frees leveranse gjøres i henhold til europeisk standard.

Første leveranse innenfor rammeavtalen vil bli gjort i 2005 og vil gi en omsetning på 10 millioner kroner, heter det i en melding fra Q-free.

- Dette prosjektet er strategisk viktig for Q-Free. Italia har lenge vært et
marked som det har vært vanskelig for internasjonale leverandører å komme inn i. I dette tilfellet vil vår løsning kobles sammen med offentlig transport og parkering i en større, italiensk by, og vi tror at dette vil bane veien for flere slike prosjekter hvor privat og offentlig transport spiller sammen for å forbedre mobiliteten i bysamfunn, skriver konsernsjef Geir Ove Kjesbu i Q-free i meldingen.

Brikkene som leveres er et nytt produkt i europeisk sammenheng og består av en fastmontert del samt et uttrekkbart smartkort. I dette prosjektet vil smartkortet være identisk med det kortet som brukes for offentlig transport basert på Calypso-standarden. Denne standarden brukes av mange europeiske byer slik som Milano, Napoli, Lisboa, Paris med flere, heter det i meldingen fra Q-free

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere