RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rådgiver tror Pan-aksjen vil falle

First Securities, som er engasjert som rådgiver av Pan Fish, tror aksjen skal ned på kort sikt, etter dagens generalforsamling
Sist oppdatert:
I en presentasjon som er sendt ut til kunder i dag, går First-analytiker Helge Moen gjennom noen hovedpunkter for Pan Fish, som i formiddag gjennomfører generalforsamling for å banke den planlagte refinansieringsplanen.

Moen lister stort sett opp negative momenter: Det er usikkerhet rundt både markesutvikling, inntjening og ledelse i Pan Fish.

Prisingen i forhold til driftsresultatet (EV/EBIT) betegnes som høy.

Samtidig påpekes det at det blir et massivt antall nye aksjer hvis restruktureringsplanen blir vedtatt i dag.

Markedet for 2002 ventes å bli OK, men de norske aktørene har fått sin posisjon svekket både fordi den norske kronen er styrket mot euro og dollar, men også fordi chilenske pesos har gått motsatt vei og svekket seg mot de tunge valutaene. Chile er en stor produsent av laks.

- Kursen skal sannsynligvis ned på kort sikt, er dommen over Pan Fish-aksjen.

I dag er Pan Fish ned 3 prosent til 60 øre litt før klokken 11.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere