RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raja roser Jensen for gettoutspill

Oslo (NTB): Venstres Abid Raja berømmer Frp-formann Siv Jensens advarsel mot gettofisering av Norge. Raja understreker imidlertid at Jensen overdriver dimensjonene i saken.

I en tale til Fremskrittspartiets landsstyre lørdag advarte Jensen mot snikislamifisering og gettofisering av Norge.

? Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sa Jensen.

Abid Raja, nummer to på Akershus Venstres liste foran høstens stortingsvalg, berømmer Frp-formannen for å ta opp en betent sak.

? Frp har truffet spikeren på hodet når det gjelder hovedproblemstillingene. Det er ikke mange politikere som har turt å snakke realiteter, så jeg vil gi ros til Frp, sier Raja.

Han deler langt på vei bekymringen i deler av innvandrermiljøene.

? Det gjelder gettoer og indre justis. Vi ser en utvikling av parallelle samfunn. Og det er en økende tendens til indre justis i innvandrermiljøer, mener Raja til Aftenposten.

? Jeg er enig i de fleste tingene Siv Jensen tar opp. Men dimensjonene er annerledes, påpeker Venstre-politikeren.

Raja mener Jensen overdriver problemene for å bøte på Frps synkende oppslutning. Han har heller ikke særlig tro på Fremskrittspartiets løsninger på problemet.

? De løses ikke med tvang, men ved dialog og tillit, sier han og utdyper:

? Når Siv Jensen snakker, er det ingen innvandrere som hører etter. De tenker at hun hater oss på grunn av vår hudfarge og religion.

Ordfører i Oslo, Erling Lae (H), kan ikke se noen sterk gettofisering av hovedstaden.

? I det store og hele har utviklingen i Oslo vært positiv. Siv Jensen har en retorikk som kan skape motsetninger i stedet for å forebygge dem, mener Lae.

Utspillet vekker reaksjoner i Islamsk Råd.

? Den retorikken Siv Jensen bruker, synes vi minner om den retorikken som ble brukt i Tyskland og Europa under jødeforfølgelsene på 30- og 40-tallet. Dette er skremmende, sier Asghar Ali, nestleder i Islamsk Råd til NRK.

Statsminister Jens Stoltenberg ba lørdag siv Jensen om å roe seg ned.

? Siv Jensen bør roe seg litt ned. Alle partier mener at alle i Norge skal respektere norsk lov, og det er selvsagt helt uakseptabelt om noen bruker religion som unnskyldning for å bryte menneskerettigheter eller diskriminere for eksempel kvinner, sier Jens Stoltenberg. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere