RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors-ansatte ble holdt fanget i Øst-Ukraina

Sist oppdatert:
Pågrepet av prorussiske separatister.

De ble sluppet fri lørdag, etter sju timer i fangenskap, opplyser Røde Kors i Kiev til nyhetsbyrået Reuters.

– De ble sluppet fri klokka to. En av dem hadde blitt banket opp, sier Irina Tsaruk i Røde Kors i Ukraina.

– De ble arrestert i går. Vi mistenker at de er involvert i spionasje. Vi undersøker påstandene nå, sa separatisttalsmannen Kiril Rudenko til nyhetsbyrået AFP lørdag morgen.

Ifølge den lokale nettavisen Novosti Dionbassa stormet væpnede menn inn i lokalene til Røde Kors i byen og tok sju av dem som jobbet der til fange. Blant de sju mennene skal det være en franskmann, tre lokale og tre fra Kiev.

De ble så holdt i hovedkvarteret til de selvutnevnte myndighetene i området, skriver avisen.

Opprørerne har okkupert offentlige bygninger i byen og proklamert opprettelsen av Folkerepublikken Donetsk. Separatistene i Øst-Ukraina skal etter planen holde en folkeavstemning søndag om uavhengighet i regionene Luhansk, Donetsk og Slavjansk, til tross for at Russlands president Vladimir Putin ba separatistene om å utsette folkeavstemningen.

I april ble sju utenlandske observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) tatt til fange av separatister i Slavjansk. Observatørene ble sluppet fri åtte dager senere etter at russiske myndigheter grep inn. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere