RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refinansieringen i Pan Fish vedtatt

Sist oppdatert:
Refinansieringsplanen til bankene for Pan Fish er vedtatt på fredagens generalforsamling. Det betyr at aksjene til Arne Nore og de andre Pan-aksjonærene blir kraftig utvannet
Som ventet, gikk bankenes refinansieringsplan igjennom på generalforsamlingen.

På generalforsamlingen ble Gabriel Smith, tidligere konsernsjef for Tinfos-konsernet, ny styreformann i Pan Fish. I tillegg ble Helge Møgster, Pan Fish-aksjonær, oppdretter og ringnotreder fra Austevoll, konsernsjef Atle Eide i Kverneland og Arnulf Haukeland og Arthur Duus inn i det nye styret.

Haukeland er forøvrig den eneste personen som er igjen fra det gamle Pan Fish-styret.

Det nye styret i Pan Fish vil straks sette i gang jobben med å finne en arvtaker til Arne Nore. De siste dagene har løse rykter rundt arvtakeren allerede begynt å svirre.

Før fortrinnsrettsemisjonen mot eksisterende aksjonærer og obligasjonseiere, som også ble vedtatt på generalforsamlingen, vil DnB ha en eierandel i Pan Fish på 21,81 prosent. Nordeas eierandel blir på 43,5 prosent av selskapets aksjekapital.

- Nordeas totale engasjement i Pan Fish vil beløpe seg til rundt 2,6 milliarder kroner etter refinansieringen av selskapet. I tillegg til aksjene i selskapet består engasjementet av restrukturert gjeld på rundt 1,6 milliarder kroner samt valutalinjer, heter det i en melding.

Etter transaksjonene fredag vil dagens Pan Fish-eiere sitte igjen med rundt 6 prosent av selskapet. Bankene får 65 prosent, mens obligasjonseierne får resten.

Etter den planlagte fortrinnsemisjonen får dagens Pan Fish-eieren en enda lavere eierandel i fiskeselskapet.

Generalforsamlingsvedtaket skal ha gått greit igjennom på møtet. Bare et fåtall av dagens Pan Fish-eiere var i mot refinansieringsforslaget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere