RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (REUTERS)

Refser Norges Kongo-innsats

Sist oppdatert:
Jusprofessor mener norske myndigheter burde gjort mer for de drapstiltalte nordmennene i Kongo.

Oslo (NTB): Advokater og juseksperter mener de to drapstiltalte nordmennene i Kongo burde fått mer hjelp fra norske myndigheter.

Tjostolv Moland og Joshua French er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år. Dom i saken faller tirsdag i neste uke og de to risikerer dødsstraff.

Professor i strafferett ved Universitetet i Oslo, Ståle Eskeland, er kritisk til Utenriksdepartementet (UD) håndtering av saken.

- UD burde ha støttet de to drapstiltalte såpass at de sendte en erfaren forsvarsadvokat nedover som observatør. Det er ikke tilfredsstillende at de bare stiller med egne tjenestemenn i en sak som denne, sier Eskeland til VG.

Professoren presiserer at dette handler om jus og ikke politikk, og at det derfor kan være mange ting i prosessen man ikke oppdager om man ikke har den rette kompetansen.

Advokat Brynjar Meling er enig. Han er kritisk til hvordan rettssaken i Kisangani har artet seg. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere