RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CHRIS HELGREN (Reuters)

Regner med å tilbringe et år på ambassaden

Sist oppdatert:
Julian Assange har et lite rom, en tredemølle og en sollampe, forteller faren til WikiLeaks-grunnleggeren.

Sydney (NTB-AFP): WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assanges far sier at sønnen regner med å tilbringe så mye som et år på den ecuadorianske ambassaden i London.

John Shipton, som er Assanges biologiske far, sier i et intervju med nyhetsbyrået AFP at han snakker med sønnen regelmessig.

- Han er i et lite rom, og der har han en tredemølle og en sollampe, sier Shipton.

Assange fikk innvilget politisk asyl i Ecuador, men vil bli pågrepet av britisk politi dersom han forsøker å flykte til Sør-Amerika fra den ecuadorianske ambassaden i London hvor han har oppholdt seg siden juni i år.

Australieren er ettersøkt i Sverige for seksuelt overgrep mot to kvinner og frykter at han vil bli utlevert til USA dersom han reiser til Sverige for å bli avhørt av politiet. I USA risikerer han å bli rettsforfulgt for å ha offentliggjort en stor mengde hemmelighetsstemplede dokumenter gjennom WikiLeaks.

41-åringen tar framtiden med sinnsro, ifølge faren. Og det til tross for at han sier at han risikerer å tilbringe tolv måneder i samme situasjon. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere