RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordår for oljefondet

Investeringen i aksjer gav et rekordår for Knut N. Kjær og Oljefondet. Kritikerne av aksjeinvesteringer er som blåst bort i løpet av det siste halve året
Sist oppdatert:
Beregninger Aftenposten har gjort viser at Oljefondets avkastning i 2003 var på hele 12 prosent målt i utenlandsk valuta. Avkastningen i siste kvartal beregnes til 4 prosent.

Fondets utvikling i 2003 er klart opp til rekordavkastningen fra 1999. Da este fondet med 12,44 prosent. Dermed må man vente på den Oljefondets egne beregninger for å finne ut om fjoråret var ny rekord.

Rundt 40 prosent av fondets midler plasseres i aksjer, mens 60 prosent settes i obligasjoner. I fjor var det aksjemarkedet som ga mest avkastning, og aksjedelen steg med hele 23 prosent i fjor. Det er nesten like mye som tapet i bunnåret 2002. Verdens aksjemarkeder avsluttet knallbra i fjor med en oppgang på drøyt 10 prosent i siste kvartal, skriver Aftenposten.

Samtidig som aksjedelen av oljefondet har steget kraftig har kritikerne av aksjeinvesteringene stilnet. En av de som i fjor gikk hardest ut av investoren Øystein Stray Spetalen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere